Erectiele disfunctie crèmes

De laatste tijd horen we steeds meer over crèmes tegen erectiestoornissen - medicijnen die plaatselijk op je penis worden aangebracht om ED te behandelen. Omdat we geïnteresseerd zijn in alles wat te maken heeft met de seksuele gezondheid van mannen, vonden we dat het tijd was om wat meer onderzoek te doen.

Het idee achter crème voor erectiestoornissen is eenvoudig: in plaats van een pil kort voor de seks in te nemen, kunt u een ED-medicijn rechtstreeks op uw penis aanbrengen om vergelijkbare voordelen van een topische crème te krijgen. 

In deze gids, zullen we een kijkje nemen op de ED crèmes die beschikbaar zijn op de markt, evenals de wetenschap achter hoe ze werken. We zullen ook zien wat de beste ED crème is (voor zover we op dit moment weten) en een kijkje nemen naar andere topische ED medicijnen die momenteel wetenschappelijk getest worden.

Tenslotte behandelen we de meer ouderwetse medicijnen die beschikbaar zijn voor de behandeling van ED, en hoe ze zich verhouden tot de topische behandelingen.

Hoe zit het met erectiele disfunctie?


Erectiele disfunctie, of ED, is een van de meest voorkomende vormen van seksuele disfunctie bij mannen. 

Als u ED heeft, kunt u het moeilijk vinden om een erectie te krijgen of te behouden die stevig genoeg is om penetrerende seks te hebben. Meestal zal een zorgverlener ED bij u vaststellen als u:

Helemaal geen erectie kunt krijgen, zelfs niet wanneer u zich seksueel opgewonden voelt

U wel een erectie kunt krijgen, maar niet elke keer als u seks wilt hebben

Een erectie kunt krijgen, maar deze niet altijd lang genoeg kunt volhouden om seks te hebben

Voor sommige mannen is ED een incidenteel probleem dat af en toe optreedt. Voor anderen is het een chronisch probleem dat het hebben van bevredigende, bevredigende seks moeilijk of zelfs onmogelijk maakt. 

Hoewel ED typisch iets is dat we associëren met oudere mannen, is de realiteit dat het mannen van alle leeftijden treft. Sterker nog, volgens onderzoek beginnen sommige mannen ED te ontwikkelen in hun twintiger, dertiger of veertiger jaren.