Anaal Bleken feiten die je moet weten

Lees dit voordat je ook maar in de buurt van dat kontgat komt.

Nou, je bent hier, dus je bent waarschijnlijk nieuwsgierig naar een paar dingen met betrekking tot de ins en outs (zie je wat we daar deden?) van het verzorgen daar. Misschien is je belangrijkste vraag, hoe veilig is anaal bleken? Of wat zijn de bijwerkingen van anaal bleken? En is het het geld waard?

We komen nog op die antwoorden, maar eerst, FWIW, de donkerdere kleur van je kontgat is volkomen normaal (shout-out naar genetica en alledaagse wrijving, zegt gastro-enteroloog Rabia De Latour, MD, een assistent-professor aan NYU's Grossman School of Medicine). Vertaling: Dat betekent dat je absoluut niet lichter hoeft te gaan. En uiteindelijk kan elke benadering van anaal bleken, of je het nu zelf probeert of naar een professional gaat voor een chemische of laserbleekprocedure, je gezondheid in gevaar brengen voor een tijdelijk voordeel. "Als een van mijn patiënten me zou vertellen dat ze dit overwegen," zegt Dr. De Latour, "zou ik ze waarschuwen dat het cosmetische voordeel niet opweegt tegen de gezondheidsrisico's."

De goedkoopste manier van anaal bleken is DIY

Je *kunt* een thuisblekend serum, crème of peeling online of bij een drogist, salon, kuuroord of schoonheidsspecialist kopen voor minder dan een behandeling in de kliniek. Afhankelijk van het product kan het ingrediënten bevatten zoals hydroquinone, azelaïnezuur, Kojic zuur, niacinamide, of andere botanische extracten, die allemaal dode huidcellen die verantwoordelijk zijn voor hyperpigmentatie, oftewel het donkerder worden van de huid door een teveel aan pigment, chemisch exfoliëren, volgens Joshua Zeichner, MD, dermatoloog uit New York City en directeur van cosmetisch en klinisch onderzoek in de dermatologie van het Mount Sinai Hospital.

Het probleem: sommige chemicaliën in huidverlichtingsproducten, zoals kojinezuur, kunnen als kankerverwekkend worden beschouwd (als in, heeft de potentie om kanker te veroorzaken), volgens gegevens van het National Institute of Health. Als je zelf aan de slag gaat, "is de kans groter dat je het product verkeerd aanbrengt, waardoor je het gebied kunt verwonden en de kans groter wordt dat het product in het rectum terechtkomt en in de bloedbaan terechtkomt"